Citromos „csibe” rolád gluténmentesen

Citromos „csibe” rolád gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű GM pudingpor
  • 2 db citrom leve és héja
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • továbbá:
  • pár csepp piros és sárga ételszínezés
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vanília ízű GM pudingpor
  • 2 db citrom leve és héja
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • pár csepp piros és sárga ételszínezés

Elkészítés:

A citromkrémhez a pudingport a tejben elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot is, majd sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Az elkészült és kihűlt pudingot a vajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a citromok levét és lereszelt héját is, valamint pár csepp citromsárga ételszínezéket.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd tovább verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját is, ezt is beledolgozzuk, majd óvatosan – kézi habverő – segítségével a rizslisztet is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt „gáz tepsibe” simítjuk és180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután lehúzzuk róla a papírt, majd megkenjük a citromkrémmel (kb. 4 evőkanálnyi krémet hagyjunk meg a külseje díszítéséhez) és feltekerjük. A tekercset kívülről bevonjuk a krémmel. kb. 1 evőkanálnyi krémet narancssárgára színezünk, és elkészítjük belőle a csibe lábát, csőrét, taraját.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!