Citromos aszalt gyümölcsös leves

Citromos aszalt gyümölcsös leves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 2 db citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db fahéj
  • 6 szem szegfűszeg
  • 8 dkg méz
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • csipetnyi só
  • 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 2 db citrom
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db fahéj
  • 6 szem szegfűszeg
  • 8 dkg méz
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • csipetnyi

Elkészítés:

Cukor helyett aszalt gyümölcsös-paleo édességet ajánlunk.

A szegfűszeget és a fahéjat 2 dl vízbe feltesszük főni, majd amikor a felére forrt, leszűrjük.

Az aszalt gyümölcsöket apró kockára vágjuk és beáztatjuk 1-2 dl vízbe.

6 dl vizet felteszünk forrni, beletesszük a bort, a mézet, a sót, a citromok reszelt héját, és a leszűrt fűszeres levet.
Amikor forr, belekeverjük a tejföllel kikevert lisztet, és kíméletesen, 5-10 percen át összeforraljuk.

Amikor jól kiforrt, leszűrjük, a citrom levével ízesítjük, és beletesszük az összevágott, aszalt gyümölcsöket, majd kihűtjük.

Tálaláskor lehet a tetejére tenni frissen reszelt citrom vagy narancshéjat.