Citromos álom

Citromos álom
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg zsír (szigorúan zsírral)
  • 2 tojás
  • 2 dkg szalakáli
  • 2 dl langyos tej
  • a krémhez:
  • 40 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 6 kanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 citrom héja és leve
  • a tetejére:
  • porcukor
  • (a tepsi mérete: 27 x 35 cm)
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg zsír (szigorúan zsírral)
  • 2 db tojás
  • 2 dkg szalakáli
  • 2 dl langyos tej
  • 40 dkg margarin
  • 40 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 6 kanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 citrom héja és leve
  • porcukor
  • (a tepsi mérete: 27 x 35 cm)

Elkészítés:

A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, beletesszük a cukrot, a tojást és a langyos tejben felfuttatott szalakálit. Gyenge tésztát gyúrunk belőle, amit picit pihentetünk (nem kell sokáig).

A tésztát 4 részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük a lapokat.

A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejet qa liszttel a cukorral és a citromok levével és reszelt héjával összefőzzük, és ha kihűlt a porcukros margarinhoz adjuk, és alaposan elkeverjük.

A tetejére porcukrot szórunk és így tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!