Citrommázas hólabda szelet

Citrommázas hólabda szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál langyos méz
  • 5 dkg vaj
  • 45 dkg liszt
  • 5 kanál tej + 2 kanál a kakaóba
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • pár csepp citromlé
  • 2 evőkanál kakaópor

a krémhez:

  • 2 csomag hólabda pudingpor (CBA-ban kapható)
  • (ha nincs hólabda por, jó a vaníliás, vagy bármilyen ízesítésű fehér puding)
  • 7 dl víz
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 kanál kakaópor

a mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • fél citrom leve
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe tesszük a többi hozzávalót. A teáskanál szódabikarbónára csepegtetjük a citromlét, és azt is a tálban lévő alapanyagokhoz adjuk. A tésztát összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejjel elkevert kakaót.

A fehér és kakaós tésztából 2-2 lapot (25 x 35 cm-eset) nyújtunk, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

A krémhez a vízben felfőzzük a pudingot. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a cukros margarint, jól kihabosítjuk, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport keverünk, így kétféle krémet kapunk.

Összeállítjuk a süteményt: barna lap, sárga krém, sárga lap, barna krém, sárga lap, sárga krém, barna lap, citrom máz.

A citrom mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével, ezután rásimítjuk a süteményre. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

A tetejére ízlés szerint kevés olvasztott csokoládét csorgathatunk.

A receptet Vankó Sándorné Ilona küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk