Citrommal pácolt almás pulykamell

Citrommal pácolt almás pulykamell
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 60 dkg pulykamell
  • 2 citrom
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál méz
  • 2 teáskanál aprított friss kakukkfű
  • 4 alma
  • 10 dkg vaj
  • A tálaláshoz:
  • 4 evőkanál majonéz
  • 60 dkg pulykamell
  • 2 citrom
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávéskanál méz
  • 2 teáskanál aprított friss kakukkfű
  • 4 alma
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál majonéz

Elkészítés:

A húst megmossuk, felszeleteljük. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.

Összekeverjük az olajat a citrom reszelt héjával, levével, a mustárral a mézzel, a petrezselyemmel, a kakukkfűvel, és őrölt fehér borssal ízesítjük. A hússzeleteket megforgatjuk ebben a pácban. Megmosunk 2 almát, vastagabb karikára vágjuk, és rétegesen lerakva hússal együtt egy tálkába tesszük. A hűtőben pár óráig érleljük. Megsütjük almávval együtt. A maradék 2 almát is vastagra szeleteljük, és szintén megsütjük.