Citromleves kaláccsal

Citromleves kaláccsal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2 db citrom héja, leve
  • 2 tojássárgája
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dl tejszínhab

Elkészítés:

Egy edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk a vajat, s hozzáadjuk a lisztet. Amikor a vaj felvette a lisztet, állandó keverés mellett fokozatosan felengedjük 1,8 liter vízzel, s beledobjuk a citromhéjat, 12-15 percig főzzük.

Közben a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a citromlét, és ezzel is jól elvegyítjük.

A közben megfőtt citromhéjat kivesszük, kidobjuk, a levest langyosra hűtjük, majd állandó keverés mellett rászűrjük a tojásos keverékre.

Végül az egészet visszahelyezzük a tűzre, és óvatosan kevergetve felmelegítjük. Forralni nem szabad, nehogy a tojássárgája kicsapódjon! Ízlés

szerint esetleg édesíthetjük.

Tejszínhabbal, kevés vajon pirított édes kalácskockákkal tálaljuk.

Neked ajánljuk