Citromkrémes torta

Citromkrémes torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a 3×3 tojásos piskóta 1 lapjához:
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • a krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl Meggle cukrászhab
  • 20 dkg cukor
  • 1 nagyobb citrom leve
  • a lapok kenéséhez:
  • 6 evőkanél házi sárgabarack lekvár
  • a bevonathoz:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál porcukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 8 dl tej
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl Meggle cukrászhab
  • 20 dkg cukor
  • 1 nagyobb citrom leve
  • 6 evőkanél házi sárgabarack lekvár
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

Egy piskótalaphoz a 3 tojást a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzákeverünk egy fakanállal a lisztet.

Egy 24 cm-es tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, majd a piskótatésztát beleöntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük (tűpróba!). Még 2 db piskótalapot sütünk így.

A kisült lapokat lekenjük baracklekvárral.

A krémhez a pudingporokat, a lisztet és a cukrot a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal, a citrom levével habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a vajas krémmel szép habosra keverjük.

A krémmel megtöltjük a lapokat, az oldalát is és a tetejét is lekenjük. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük. Bevonjuk vele a tortát.

A megmaradt krémet habzsákba tettem és a tortát körben feldíszítettem, a krémrózsák tetejére áfonyás csokoládé drazsét tetem és kis orchideákkal díszítettem.)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!