Citromkrémes szelet

Citromkrémes szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a lapokhoz (32x20 cm)
  • 38 dkg liszt
  • 7,5 dkg margarin
  • pici só
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 70 ml tej
  • a krémhez:
  • 7,5 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 10-10 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • a mázhoz:
  • 20-25 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1-2 kanál víz
  • a lapokhoz (32x20 cm)
  • 38 dkg liszt
  • 7,5 dkg margarin
  • pici
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 70 ml tej
  • 7,5 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg vaj
  • 10-10 dkg cukor
  • 1 db citrom leve
  • 20-25 dkg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1-2 kanál víz

Elkészítés:

A lapokhoz a hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, majd kizsírozott lisztezett tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle 175 fokra előmelegített sütőben (laponként 8-9 perc). Majd kihűtjük.

A tejben a pudingot 10 dkg cukorral sűrűre főzzük, kihűtjük. 10 dkg cukorral a vajat habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal szép egyneművé keverjük, hozzáadva a citromlevet, majd betöltjük a lapokat.

A mázhoz a cukrot a citromlével és a pici vízzel habosra keverjük, majd a süti tetejére kenjük. (Llehet külön csak a lapra, és azonnal felszeletelni, majd, ha kicsit megkötött szépen sorba rakni a süti tetején). Ezután mehet is a hűtőbe pár órára.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti