Elkészítés:
Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük a papírból, majd megszórjuk a porcukor felével. Ezután a sodrófával párszor gyengéden átmegyünk rajta, hogy a cukor rátapadjon a tésztára, de figyeljünk rá, hogy ne nyújtsuk nagyobbra. (Ha nem előnyújtott tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki jó vékonyra, majd úgy szórjuk meg a porcukorral.)
Ezután a tésztát egy gyors mozdulattal egy sütőpapírra fordítjuk, majd megszórjuk a maradék porcukorral, és megismételjük az előző műveletet. Ezután három egyforma széles csíkra vágjuk fel, és a sütőpapírral együtt egy tepsire emeljük át, majd letakarjuk egy sütőpapírral. Ezután ráteszünk egy akkora tepsit, hogy befedje a tésztacsíkokat (így a tészta nem emelkedik meg sütés közben, és finom ropogósra sül).
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a tészta tetejéről a tepsit és a sütőpapírt levesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Én az alsó sütőpapírral együtt átemeltem egy rácsra, és úgy hűtöttem ki a lapokat.)
A mascarponét simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citrom reszelt héjával és levével (ízlés szerint adhatunk hozzá több cukrot, esetleg citromlevet is). A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként óvatosan hozzákeverjük a citromos krémhez. Az egyik tésztalapot egy tálcára helyezzük, majd rákenjük a citromos krém felét. Ezután ráteszünk egy tésztalapot, majd rákenjük a maradék krémet. Végül rátesszük a maradék tésztalapot, és a tenyerünkkel egy kicsit óvatosan lenyomkodjuk, majd ízlés szerint megszórjuk a tetejét porcukorral.
Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint felszeleteljük, kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
75 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Sütemények