Citromkrémes linzer

Citromkrémes linzer

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • kb. 1 evőkanál tejföl
  • *

a krémhez:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • kb. 1 evőkanál tejföl
  • *
  • kb. 15-20 dkg mascarpone
  • kis citromlé
  • 2 dl Hulala

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd a hűtőbe tesszük pár órára (én egy éjszakát pihentettem).

Hűsölés után vékonyra nyújtjuk, közepes karikával kiszúrjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 14-15 perc alatt pihenni a hűtőbe. ( Nálam egy éjszakát). Vékonyra kinyújtjuk, közepes karikával kiszúrjuk, 180 C fokra előmelegített sütőben, sütőlapos tepsin kb. 14-15 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.

A hulalát keményre verjük, a citromlével óvatosan a mascarponéhoz keverjük (hogy ne törjön össze a hab) és két-két linzer korongot megtöltönk vele.

(Én a tetejére most csurgattam egy kis csokit, de ez elhagyható.)

Hasonló receptek