Citromfűves gyümölcsleves

Citromfűves gyümölcsleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db érett őszibarack
  • 10 szem érett szilva
  • 3 szál friss citromfű
  • 1 kávéskanál gyömbér
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • tetszés szerinti édesítő
  • 1 kezeletlen citrom leve és héja
  • kevés só
  • 6 db érett őszibarack
  • 10 szem érett szilva
  • 3 szál friss citromfű
  • 1 kávéskanál gyömbér
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • édesítő
  • 1 db citrom
  • kevés

Elkészítés:

Hűtsd le magad néhány kanálnyi hideg levessel!

A gyümölcsöket meghámozzuk, kimagozzuk, és negyedekbe vágjuk. 1/4 részét nyersen félretesszük, és hogy ne barnuljanak meg, citromlével meglocsoljuk.

A többi gyümölcsöt 1,2 l vízben 5-6 percig főzzük. Ízesítjük a fűszerekkel, citromhéjjal, 2 szál citromfűvel, sóval. Amikor kész, kissé visszahűtjük, kivesszük belőle a citromfüvet, és az egészet beleöntjük egy turmixgépbe.

A maradék citromfűszálról lecsipkedjük a leveleket, és hozzárakjuk a leveshez. Az egészet krémesre turmixoljuk, szükség esetén utána ízesítjük.

A frissen hagyott, citromlével meglocsolt gyümölcsökkel, jól behűtve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!