Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg főtt-áttört burgonya
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl víz
  • 1 nagyobb füstölt csülök megfőzve
  • fokhagyma
  • 50 dkg liszt
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg főtt-áttört burgonya
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl víz
  • 1 nagyobb füstölt csülök megfőzve
  • fokhagyma

Cipóban sütött csülök II.

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Elkészítem a kenyértésztát (hozzávalók: liszt, vaj, burgonya, só, cukor, tej, víz) kenyérsütőgéppel, vagy hagyományosan, majd hagyom kelni.

Téglalapra nyújtom a tésztát, majd ráteszem a csontozott, megfőtt csülköt. Megkenem tört fokhagymával, majd rászórom a megfőtt savanyúkáposztát.

Felhajtom az oldalait, majd belehelyezem egy tepsibe. Átszúrom a tetejét, hogy szabadon tudjon gőzölni.

Addig sütöm, míg aranybarnára sül. Ha kész, megkenem a tetejét egy nedves ecsettel.

Szeletelve tálalom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti