Cipóban sült csülök

Cipóban sült csülök

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 babérlevél
  • 6 db borókabogyó
  • 2 kg sertéscsülök
  • 3 gerezd fokhagyma

A tésztához:

  • 4 dkg élesztő
  • 4 dl sör
  • teáskanálnyi őrölt köménymag
  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tej

Elkészítés:

Elkészítés:

Tegyük fel főni a csülköt hideg vízben a borókabogyóval, a fokhagymával és a babérlevéllel! Főzzük addig, míg a csontjáról könnyen lejön a hús!

Ha megfőtt, vegyük ki a csontot a csülökből, majd vágjuk 4 részre! Hagyjuk hűlni!

Tészta:

Dolgozzuk össze a lisztet, a köményt, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt és a sört! Kelesszük 40 percig!

Gyúrjuk át a megkelt tésztát, osszuk 4 részre, majd 1-1 tésztába göngyöljünk csülökdarabokat!

Rakjuk kikent tepsibe, majd kenjük meg tojással a cipókat! Süssük meg 210 fokos sütőben!

Párolt káposztával fogyasztjuk.

Neked ajánljuk