Cigánypecsenye

Cigánypecsenye

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarja vagy karaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • bors
  • ízlés szerint
  • pirospaprika

a sütéshez:

  • olaj

a tetejére:

  • sült szalonna

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd besózzuk, és kicsit állni hagyjuk.

Közben a fokhagymagerezdeket átnyomjuk. A húst megborsozzuk, alaposan bekenjük a fokhagymával, majd lisztben megforgatjuk. (Aki szereti, kevés pirospaprikát keverhet a lisztbe.)

Forró, bő olajban kisütjük. Ízlés szerinti kürettel és adagonként egy szelet sült szalonnával tálaljuk.

Neked ajánljuk