Cigánypecsenye

Cigánypecsenye

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 8 gerezd fokhagyma
  • grill fűszerkeverék
  • pirospaprika
  • étolaj
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

A tarjaszeleteket kiklopfolom, majd megfűszerezem. A fokhagymát apróra vágom. A befűszerezett tarját egy edénybe beleteszem, megszórom fokhagymával, és olajjal leöntve 1-2 napig pácolom.

A szalonnából 4 darab kb. 6-8 cm hosszú szeletet vágok. Hosszában középen egyszer, keresztben 4-5 helyen bevagdosom. Egy serpenyőben kisütöm.

A szalonnából visszamaradt zsírban pirosra sütöm a tarját. A sült szalonna szeleteket megforgatom pirospaprikában, és a húsra teszem. Sült burgonyával tálalom.

Neked ajánljuk