Churros gluténmentesen

Churros gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2,5 dl tej
  • 60 g margarin
  • csipet só
  • 1 teáskanál cukor
  • 15 dkg Nutri free mix per dolci liszt
  • 3 M-es tojás
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a forgatáshoz:
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • a csokiszószhoz:
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál csokoládés pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • csipet só
  • 1,5 csapott evőkanál kakaópor
  • 10 dkg étcsoki
  • 2,5 dl tej
  • 60 g margarin
  • csipet
  • 1 teáskanál cukor
  • 15 dkg Nutri free mix per dolci liszt
  • 3 M-es tojás
  • olaj
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál csokoládés pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • csipet
  • 1,5 csapott evőkanál kakaópor
  • 10 dkg étcsoki

Elkészítés:

A tejet a sóval, a margarinnal és a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a lisztet és gyors mozdulatokkal addig keverjük, amíg elválik a tészta az edény falától.

Ekkor lehúzzuk a tűzről, és egyesével gyorsan belekeverjük a tojásokat. Csillagcsöves habzsákba tesszük, és kb. 10 cm hosszú rudakat nyomuk belőle a közben felmelegített olajba, és közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Papírtörlőre szedjük, majd még melegen megforgatjuk a fahéjas cukorban. Miután mindet kisütöttük, elkészítjük a csokiszószt. 4 dl tejet a csokival egy lábosban kis lángon felolvasztunk. Miután elolvadt, beletesszük a sót, a fahéjat, a kakaóport és a cukrot. 1 dl tejben elkeverjük a pudingport, és azt is hozzáöntjük. Kb. 15 perc alatt, néha megkeverve besűrítjük. Miután elkészült, hagyjuk picit kihűlni, és már mártogathatjuk is a finom fahéjas fánkokat a csokiszószba.

Megjegyzés:

A receptet Mayer Andrea küldte be. Köszönjük!