Churros

Churros
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 200 g liszt
  • 55 g vaj
  • 250 ml víz
  • 1 tojás
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a forgatáshoz:
  • fahéjas cukor
  • 200 g liszt
  • 55 g vaj
  • 250 ml víz
  • 1 db tojás
  • egy csipet
  • 2 evőkanál cukor
  • olaj
  • fahéjas cukor

Elkészítés:

Egy közepes méretű lábosba kimérjük a vizet, a vajat, a cukrot és a sót. Elkezdjük forralni, amikor a vaj már teljesen felolvadt és a víz is forrni kezd, hozzákeverjük a lisztet. Erőteljesen keverjük, addig amíg a tészta jól össze nem áll. (Vastagnak kell lennie a tésztának, nem pedig vizes hatásúnak.)

Ezt követően a tűzhelyről levesszük, és hagyjuk, hogy kicsit hűljön. Amikor már a tészta nem túl forró, hozzáadjuk a tojást, és erőteljesen keverjük. (Nem kell megijedni, mert az elején úgy fog tűnni, mintha soha nem keveredne össze, de néhány perc után szépen összeáll majd.)

Az olajat egy nagy serpenyőbe tesszük és felmelegítjük. Egy csillag végű habzsákot megtöltünk a tésztával. A habzsákból egyenesen az olajba nyomjuk a tésztát, melyet tetszőleges hosszúságúra hagyunk. (Az olajba egyszerre kb. 6 Churrost teszünk, mivel elég hamar megsülnek.) A Churrosokat szép aranybarnára sütjük. Fontos, hogy fokozatosan kell elérniük a kívánt színt, ha hirtelen megbarnulnak, akkor csökkenteni kell a hőfokot.

A sülést követően egy papírtörlőre helyezzük a Churrosokat, hogy az a felesleges olajat felszívja. A még meleg Churrosokat fahéjas cukorba forgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!