Chilis-citromos csirkemell párolt zöldséggel

Chilis-citromos csirkemell párolt zöldséggel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell kifilézve
  • chili (ízlés szerint)
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió (el is hagyható)
  • 3 evőkanál olívaolaj

a párolt zöldség hozzávalói:

  • 1 db zsenge cukkini 2
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db lila hagyma
  • 4-5 db nagyobb gomba
  • őrölt színes bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A páchoz összekeverjük az olívaolajat a fűszerekkel és a citromlével. (Chilit attól függően tegyünk hozzá, hogy kevésbé csípősen, vagy csípősebben szeretjük.) A csirkemellet felszeleteljük, alaposan beleforgatjuk a pácba, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

Egy grillserpenyőben felmelegítjük a fűszeres olajat, majd belehelyezzük a felszeletelt húst, és mindkét oldalát pár perc alatt szép pirosra sütjük. Ezután a zsiradékból kiszedjük, és tálalásig melegen tartjuk.

A zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát és pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szintén felszeletelt lila hagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk az ételízesítővel, majd felöntjük a borral, és pár percig tovább pároljuk. Pár perc után először hozzáadjuk a felszeletelt gombát, majd a cukkinit, és félig lefedve a serpenyőt roppanósra pároljuk a zöldségeket. (Kb. 20 perc alatt roppanósra párolódnak a zöldségek.) Tálaláskor tányérra tesszük a sült csirkemellet, majd mellé kanalazzuk a roppanósra párolt zöldségeket, és úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk