Chilis-babos kukoricaleves

Chilis-babos kukoricaleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db chilis babkonzerv
  • 1 db kukoricakonzerv (Bonduelle)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 5-6 db cayenne chili karika (szárított)
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín (20%-os)
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 db chilis babkonzerv
  • 1 db kukoricakonzerv (Bonduelle)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 5-6 db cayenne chili karika (szárított)
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín (20%-os)
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A koriandert állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük, majd egy mozsárba öntjük, és alaposan összezúzzuk.

A kukoricát egy szűrőbe öntjük, majd hagyjuk, hogy alaposan lecsepegjen. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A vajat és az olívaolajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva megszórjuk a liszttel, és alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, a tejjel és a tejszínnel.

Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk az előzőleg megpörkölt, összetört koriandert, a chili karikákat, az ételízesítőt, és kb. 10 percig főzzük. Ezután a levesbe öntjük a csilis babot és a lecsepegtetett kukoricát, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve 2-3 percig tovább főzzük. (Figyeljünk rá, hogy ne főzzük tovább, mert a kukorica megkeményedik, a bab pedig szétfő!)

Tálalás előtt a levest tányérba merjük, megszórjuk friss korianderrel, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!