Chilis bab

Chilis bab

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db kaliforniai parika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál chilipor
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál majoranna
  • 50 dkg darált marhahús
  • 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 3 evőkanál paradicsomsűrítmény
  • 2 db babkonzerv
  • 2 teáskanál Erős Pista
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db marhahúsleves kocka

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát a forró olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a felaprított fokhagymát és paprikát, majd tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, amit addig főzünk, míg szép színt nem kap. Belemorzsoljuk a leveskockát, felöntjuk 3 dl vízzel, és hozzáadjuk a paradicsomot és a cukrot, valamint az Erős Pistát. Forrástól számítva 30 percig fedő alatt főzzük. Ha megfőtt a hús, belekeverjük a babkonzerveket, és 10 perc alatt összeforraljuk.

Neked ajánljuk