Chilis bab tortában

Chilis bab tortában

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 tortillalap
  • 1 teáskanál olaj + a formához
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 dl paradicsompüré
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 konzerv vörösbab
  • 30 dkg cheddar sajt lereszelve
  • 1 csokor friss petrezselyem

a tálaláshoz:

  • tejföl

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra felmelegítjük. Kiolajozunk egy 18 cm-es kerek tortaformát. Négy tortillát a formába teszünk úgy, hogy körben kihajtjuk a forma oldalán, de a forma alját teljesen befedjék. A sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a hagymát és 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és még 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, morzsásra pirítjuk. Ráöntjük a paradicsomszószt és összerottyantjuk. Sóval, borssal, chilivel fűszerezzük.

A babot és a kukoricát lecsepegtetjük, a húshoz keverjük. A torillára kanalazzuk a szószt és a sajt felét. Ráterítjük a maradék tortillalapot, vastagon beterítjük sajttal, és 40 perc alatt átsütjük. Tálaláskor meghintjük felaprított petrezselyemmel. Tejfölt kínálunk hozzá.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk