Chilis bab

Chilis bab
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg darált marhahús (kicsit zsírosabb hús legyen)
  • maréknyi bacon kocka
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 doboz darabolt paradicsom
  • 3 doboz Bonduelle vörösbab (leszűrve)
  • 1 doboz csípős (mexikói) vörösbab
  • 1 doboz Bonduelle kukorica
  • 1 zacskó Kotányi chilli fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál egész római kömény
  • 1 csokor friss koriander (lehet szárított is)
  • kb. 500 ml paradicsompüré
  • bors
  • a tálaláshoz:
  • 1 doboz tejföl
  • 25 dkg cheddar sajt (lehet bármilyen sajt is)
  • 60 dkg darált marhahús
  • maréknyi bacon kocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz darabolt paradicsom
  • 3 doboz Bonduelle vörösbab (leszűrve)
  • 1 doboz csípős (mexikói) vörösbab
  • 1 doboz Bonduelle kukorica
  • 1 zacskó Kotányi chilli fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál egész római kömény
  • 1 csokor friss koriander (lehet szárított is)
  • 500 ml paradicsompüré
  • bors
  • 1 doboz tejföl
  • 25 dkg cheddar sajt

Elkészítés:

Hagymát, bacont és az egész római köményt olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, majd az összezúzott fokhagymát, és átpirítjuk. Ezután a Kotányi fűszerrel is pirítjuk kicsit. Hozzáadjuk a paradicsomot, kb. 3 dl paradicsompürét, a vörösbabot leszűrve, a mexikói babot és a kukoricát.

Közepes lángon kb. fél órát főzzük (amíg a hús megpuhul). Ha túl sűrű, paradicsompürét és pici vizet adunk hozzá.

Forrón szervírozzuk, reszelt sajttal, tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Bagyinszkiné Évi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti