Chilis ajvárleves

Chilis ajvárleves
Elkészítési idő
2,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 6 dl csirke alaplé
  • 20 dkg feta sajt
  • fél db padlizsán
  • 2 db pritamin paprika
  • 1 dl fehérbor
  • fél dl olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg ajvár
  • 6 dl csirke alaplé
  • 20 dkg feta sajt
  • fél db padlizsán
  • 2 db pritamin paprika
  • 1 dl fehérbor
  • fél dl olívaolaj
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg ajvár

Elkészítés:



Süssük meg a hosszában félbevágott padlizsánt 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt!

Kockázzuk fel a paprikát!
Pirítsuk le az apróra vágott hagymát, tegyük hozzá a paprikát, majd öntsük fel borral!

Forraljuk 3 percet, majd turmixoljuk le a a padlizsánnal együtt!
Rakjuk hozzá az ajvárt és a levest!
Forraljuk fel, majd főzzük kis lángon 12 percet!

Forgassuk meg darabolt chili paprikában a felkockázott fetát!
Tegyük a levesbe!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti