Chili con carne gerslivel

Chili con carne gerslivel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg marhahús
  • 50 dkg nagyszemű bab
  • 20 dkg csemege kukorica
  • 15 dkg füstölt, csemege szalonna
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 5 dkg árpagyöngye
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagy zöldpaprika
  • 2 dl sör
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 2 tk. őrölt chilipaprika
  • 1 tk. morzsolt oregánó
  • 1 db babér
  • 1 tk. őrölt feketebors
  • kevés kömény
  • 1 tk. cukor
  • 50 dkg marhahús
  • 50 dkg nagyszemű bab
  • 20 dkg csemege kukorica
  • 15 dkg füstölt, csemege szalonna
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 5 dkg árpagyöngye
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db nagy zöldpaprika
  • 2 dl sör
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 2 tk. őrölt chilipaprika
  • 1 tk. morzsolt oregánó
  • 1 db babér
  • 1 tk. őrölt feketebors
  • kömény
  • 1 tk. cukor

Elkészítés:

A kockázott szalonnát lesütöm, majd dinsztelem rajta az aprított hagymát, áttört fokhagymát.

Pirospaprikával, chilivel hintem, és hozzáadom a kockázott húst pirulni, erős lángon.

Ízesítem köménnyel, babérral, sóval, borssal, aprított zöldpaprikával, sörrel leöntöm, majd főzöm kis lángon, a folyadékot szükség szerint pótolva.

Ha a hús félkész állapotban van, akkor mehet bele az előző éjszakára beáztatott, leszűrt bab, sűrített paradicsom, kevés víz, só, bors, cukor.

Puhára főzöm az egészet, lassú tűzön, a végén a kukoricát, árpagöngyét is beletéve.