Chiffon kuglóf

Chiffon kuglóf

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 270 g liszt
  • 290 g cukor
  • 15 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 8 tojás
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 120 ml olaj
  • 60 ml citromlé
  • 60 ml víz
  • 1 citrom reszelt héja

a mázhoz:

  • 1 db tojásfehérje
  • 70 g porcukor
  • 3 csepp ecet

Elkészítés:

Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kurkumát és a sót. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a tojássárgáját, a citromlevet, a vizet és a citrom reszelt héját. Addig keverjük, amíg a tészta szép sima nem lesz.

Egy másik tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. Az így kapott habot három részletben forgatjuk a sárga tésztához. (Fontos, hogy gyengéden bánjunk a habbal, forgassuk és ne keverjük! Keverés esetén a tésztánk leereszkedik majd a formában.)

A tésztát a kiolajozott kuglóf formába töltjük, majd a formát enyhén az asztalhoz ütjük. 165 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütjük.

Amikor kivesszük a sütőből, egy tálcára fordítjuk és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

Közben elkészítjük a mázat. Vízgőz felett egy kézi mixer segítségével keverni kezdjük a porcukrot a tojásfehérjével és az ecettel. Amikor eléri a kellő sűrűséget, egy habzsákba töltjük, majd azzal díszítjük a kihűlt kuglóf tetejét.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk