Cheddar sajttal töltött zsemle (török recept)

Cheddar sajttal töltött zsemle (török recept)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 g száraz éleszt
  • 60 g cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 45 ml olaj
  • 400 ml meleg tej
  • 720 g liszt
  • kevés só
  • *
  • a töltelékhez:
  • kb.10-15 dkg cheddar sajt
  • *
  • a kenéshez:
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 g száraz éleszt
  • 60 g cukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 45 ml olaj
  • 400 ml meleg tej
  • 720 g liszt
  • kevés
  • 10-15 dkg cheddar sajt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd puha rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta 20 darabba vágjuk, gömbölyítjük, letakarva ismét kelesztjük. A tenyerünkön kicsit kilapítjuk, közepére egy darab sajtot teszünk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, ismét kelesztjük.

A 2 tojássárgájához adjuk a tejet, olajat, simára keverjük, majd megkenjük vele a zsemlék tetejét. 180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Finom, puha, közepében az olvadozó sajt mindent visz.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti