Charlotte torta túrós-barackos töltelékkel

Charlotte torta túrós-barackos töltelékkel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 5 tojásból piskótatészta
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 doboz őszibarack konzerv
  • sárgabaracklekvár
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 6 dl tejszín
  • tej
  • 2 tasak habfixáló
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

Elkészítés:

5 tojásból piskótatésztát csinálok, utána sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm és ha elkészült, akkor nedves konyharuhába csavarom, majd kihűlve sárgabaracklekvárral kenem meg, feltekerem és felszeletelem.

A porcukrot vajjal kikeverem, majd hozzáadom a túrót és a vaníliás cukrot. A vaníliapudingot tejben főzöm meg és kihűlve a túrókrémhez keverem.

Kapcsos tortaformát sütőpapírral borítok, majd a piskótaszeletekkel kirakom jó szorosan és a túrókrémet ráöntöm, kockázott őszibarackkal díszítem a tetejét. Tejszínt 2 tasak habfixálóval felverek és rákenem a torta tetejére. Ízlész szerint díszíthetem csokireszelékkel, marcipánnal stb.

Neked ajánljuk