Cézár saláta nyárson

Cézár saláta nyárson
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db római saláta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet bagett
  • 2 db csirkemell
  • 8 koktélparadicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8 db bambusznyárs
  • az öntethez:
  • 2 db szardella
  • 1,5 dl jó minőségű olívaolaj
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál worcester-szósz
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 db római saláta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet bagett
  • 2 db csirkemell
  • 8 db koktélparadicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8 db bambusznyárs
  • 2 db szardella
  • 1,5 dl jó minőségű olívaolaj
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál worcester-szósz
  • 10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A salátát megmossuk, félretesszük. A fokhagymát meghámozzuk. A bagettszeletek mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük vele. A maradékot félretesszük az öntethez. A csirkemellet megmossuk, 8 darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

Az öntethez a szardellát nagyon apróra vágjuk, belenyomjuk a maradék fokhagymát, összekeverjük az olívaolajjal, a citromlével, a mustárral, a worchester szósszal, a reszelt parmezánnal. Sózzuk, borsozzuk.

Elkészítjük a nyársakat. Először ráhúzzuk a kenyeret, aztán a húst, majd a koktélparadicsomot, utána ismét húst és végül kenyeret. A kész nyársakat lespricceljük olívaolajjal, és grillen sűrűn megforgatva kb. 10 perc alatt megsütjük. Fejenként két nyársat helyezünk a salátalevelekre, és az öntettel meglocsolva tálaljuk