Cézár saláta házilag

Cézár saláta házilag

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej római saláta

A fokhagymás croutonokhoz:

  • 4 szelet baguette
  • 3 ek. fokhagymás olívaolaj

A mártáshoz:

  • 4 db szardella
  • 2 db tojás
  • 6 ek. fokhagymás olívaolaj
  • 6 ek. frissen reszelt parmezán
  • 2 db citrom leve
  • 1 tk. Worcestershire-mártás
  • őrölt bors

Elkészítés:

A croutonokhoz az összetépett kenyeret olajban forgatom és serpenyőben megpirítom őket 10 perc alatt.

A széttépkedett, leszáírott salátát hűtőbe teszem.

A mártáshoz a fokhagymás olívaolajat, enyhén felvert tojásokat, áttört szardellát, citromlevet, Worcestershire-szószt, reszelt parmezánt összekeverem.

A salátával átforgatom és a croutonokat, reszelt sajtot adok hozzá és ízesítem sóval, borssal.

Neked ajánljuk