Ceruzababsaláta paradicsomsalsával

Ceruzababsaláta paradicsomsalsával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsenge ceruzabab
  • 4 db paradicsom
  • 8 db paradicsom
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 4 dkg parmezán
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál világos szójaszósz
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 l víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

A babot alaposan megmosom, végeit lemetszem,és kifőzöm.

Közben elkészítem a salsát. Ehhez a paradicsomok héját meghámozom, majd kb. ½ cm-es kockákra vágom. Tálba halmozom. A szárított paradicsomokat vékony csíkokra szeletelem, a friss paradicsomhoz adom. Szójaszósszal, ecettel, olajjal és a fűszerekkel alaposan összekeverem a kétféle paradicsomot.

A zöldbabot leszűröm, tálra rendezem, ráhalmozom a salátát.

Neked ajánljuk