Céklasaláta kecskesajttal

Céklasaláta kecskesajttal
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 kg kisebb cékla
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 szál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 15 dkg kecskesajt
  • 3 evőkanál összevagdalt dió
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • *
  • az öntethez:
  • 3 evőkanál (szezám)olaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 kg kisebb cékla
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 szál kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 15 dkg kecskesajt
  • 3 evőkanál összevagdalt dió
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 3 evőkanál (szezám)olaj
  • 1 evőkanál vörösborecet

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A céklákat megmossuk, egymás mellé tűzálló tálba rakosgatjuk. Rálocsoljuk az ecetet, az olajat, megszórjuk sóval, borssal, a kakukkfű leveleivel. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, szétosztjuk a céklán. Aláöntünk 1 dl vizet, alufóliával szorosan lefedjük a tálat, és a sütőben kb. 45 percig sütjük.

A cékla akkor jó, ha késsel könnyedén át tudjuk szúrni. Kicsit hűlni hagyjuk, és lehúzzuk a héját. A céklát falatnyi darabokra vágjuk.

Az öntethez elkeverjük az olajat az ecettel, sózzuk, borsozzuk, és a céklára locsoljuk. Hagyjuk kihűlni.

A szezámmagot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, és a céklára szórjuk. Rámorzsoljuk a kecskesajtot, megszórjuk az összevagdalt dióval és petrezselyemmel.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti