Céklás zöldségleves házi nokedlivel

Céklás zöldségleves házi nokedlivel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 10 dkg vaj
  • 2 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 dkg sárgarépa
  • 3 dkg zeller
  • 7 dkg karalábé
  • 5 dkg brokkoli
  • 3 fej gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 liter zöldségleves
  • 3 dl céklabefőtt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál tejföl
  • A nokedlihez:
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 2 csipet só
  • 1 csipet szerecsendió
  • 10 dkg vaj
  • 2 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 dkg sárgarépa
  • 3 dkg zeller
  • 7 dkg karalábé
  • 5 dkg brokkoli
  • 3 fej gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 liter zöldségleves
  • 3 dl céklabefőtt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 2 csipet
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés:

Az apró kockára vágott zöldségeket megdinszteljük a vajon, felengedjük a zöldségleves alappal, sózzuk, fűszerezzük, addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
A nokedli hozzávalóit fakanál segítségével simára keverjük, majd a forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk vágódeszkáról egy kés segítségével.

Ha felforrt, még egy percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és 2 evőkanál olajjal összeforgatjuk.
Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a szintén apró kockára vágott céklabefőttet.