Céklás-zelleres saláta

Céklás-zelleres saláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg cékla
  • 40 dkg zeller
  • 1 kis tubus majonéz
  • 1 dl tejföl
  • cukor
  • citromlé
  • ecet

Elkészítés:

A céklát és a zellert meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd külön-külön ecetes-sós-cukros vízben puhára főzzük.

Közben a tubus majonézt mokkáskanálnyi cukorral és pár csepp citromlével elkeverjük, és 1 deci tejföllel, kevés zeller-főzőlével felhigítjuk.

A céklát és a zellert lereszeljük, majd összekeverjük a mártással. Néhány órára hűtőbe rakjuk.

Hasonló receptek