Céklás-vodkás rizottó rozé kacsamellel

Céklás-vodkás rizottó rozé kacsamellel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 35 dkg kerek szemű rizs
  • 2 kisebb cékla
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 0,5 dl vodka
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 5 dkg lágy kecskesajt
  • 1 liter húsleves, kockából
  • 2 kacsamell
  • 35 dkg kerek szemű rizs
  • 2 kisebb cékla
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 0,5 dl vodka
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 5 dkg lágy kecskesajt
  • 1 liter húsleves, kockából
  • 2 db kacsamell

Elkészítés:

A rizst szűrőben megmossuk, lecsepegtetjük. A céklát meghámozzuk, lereszeljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.

Vastag aljú lábosban felmelegítjük a vajat. Rádobjuk a hagymát és fokhagymát, kicsit kevergetjük, majd hozzáöntjük a rizst. Meglocsoljuk a vodkával, hagyjuk, hogy elpárologjon, és 1 evőkanál húslevessel elkeverjük. Hozzáadjuk a reszelt céklát. Lyukacsos fakanállal gyakran keverjük, és kisebb adagokban adjuk hozzá a húslevest, amíg a rizs megpuhul.

Közben sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kacsamelleket megmossuk, leszárítjuk, bőrös felén, csak a bőrét beirdaljuk, és a bőrös felével lefelé forró, száraz serpenyőbe tesszük. Jól kisütjük a zsírját, és csak azután fordítjuk meg. Miután a másik oldalát is kérgesre sütöttük (kb. 10-10 perc), leöntjük a kisült zsírt, és a húst további 6-8 percre a sütőbe tesszük 110 °C-ra. Mielőtt felszeleteljük, néhány percig fólia alatt pihentetjük.

Tálalás előtt a kecskesajtot apróra vágjuk és a parmezánnal együtt a rizottóba keverjük. A felszeletelt kacsamellel tálaljuk.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti