Céklás tészta tejszínes-tárkonyos csirkemellel

Céklás tészta tejszínes-tárkonyos csirkemellel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • őrölt fehérbors
  • 20 dkg tészta
  • 1 nagy cékla
  • 2 dl tejszín
  • ételízesítő
  • margarin

A csirkemellhez:

  • 4 db csirkemellfilé
  • őrölt fehérbors
  • 3 dl tejszín
  • ételízesítő
  • olívaolaj
  • tárkony
  • liszt

Elkészítés:

Puhára főzöm a céklát a tésztához. Miután kihűlt, durvára reszelem.

Megpárolom a reszelt céklát egy kevés olvasztott vajon. Közben ízesítem, hozzáöntöm a tejszínt, és egészen addig forralom, amíg be nem sűrűsödik annyira, hogy éppen csakhogy maradjon szaftja.

Kifőzöm a tésztát enyhén sós vízben. Leszűröm, hozzáforgatom a céklához.

Besózom a csirkét, meghintem borssal, és egy rövid ideig állni hagyom.

Miután a melleket lisztbe forgattam, forró olivaolajban lassú tűzön mindkét oldalukat 4 perc alatt megsütöm. Félreteszem őket.

A maradék olajba tejszínt öntök, fűszerezem, majd kiforralom.

Ráfektetem a csirkéket, majd fedő alatt pár percig párolom őket. Közben megforgatom a húsokat, és ha a tejszín besűrűsödik, lezárom a lángot alatta.

Neked ajánljuk