Céklás sült lazac

Céklás sült lazac

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • cékla
  • olívaolaj
  • ecet
  • bors
  • lazac

Elkészítés:

Elkészítés:

Tegyük a megmosott céklákat egy magas falú serpenyőbe! Nem kell megpucolni! Öntsük fel ecettel és olívaolajjal, majd ízesítsük borssal és sóval! Takarjuk le alufóliával, majd pároljuk puhára közepes hőfokű sütőben! Tegyük azonnal jeges vízbe, majd egy konyharuha segítségével pucoljuk le a héjukat! Kihűlés után felszeleteljük.

A lazaccal óvatosan bánjunk! Nagyon könnyű elrontani! Fűszerezzük meg sóval, borssal és fűszernövényekkel, majd pácoljuk be ízlés szerint! Süssük meg hirtelen forró serpenyőben!

Locsoljuk meg a halat és a céklát olívaolajjal!

Neked ajánljuk