Céklás rizottó

Céklás rizottó

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fokhagyma gerezd
  • 7 dl zöldségalaplé
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 20 dkg arborio rizs
  • 2 dl száraz fehérbor
  • ízlés szerint parmezán
  • 1 kis gumó cékla

Elkészítés:

A céklát alufóliába csomagoljuk, és 180 fokos sütőben 1 óráig sütjük, ezután felszeleteljük és pürésítjük.

A vöröshagymát finomra vágjuk, és 6 dkg vaj és 1 evőkanál olaj keverékén üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a nagyon apróra vágott fokhagymát, majd 1 perc után a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, hozzáadjuk a bort. Amikor a rizs felszívta a bort, annyi alaplét adunk hozzá, hogy ellepje azt, és folyamatosan keverjük. Ha felszívta a rizs az alaplét, újból öntünk rá egy keveset. Ezt addig folytatjuk, míg puha nem lesz a rizs.

Amikor már kész a rizs, még 0,5 dl alaplevet öntünk rá, hozzáadunk 4 dkg vajat és a céklapürét.

Neked ajánljuk