Céklás paradicsomsaláta

Céklás paradicsomsaláta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 db cékla
  • 8 db lucullus paradicsom
  • 1 fej mogyoróhagyma
  • 3 db savanyú uborka
  • 1 maroknyi friss bazsalikomlevél

Az öntethez:

  • 1 ek. tökmagolaj
  • 2 ek. vörösborecet
  • 1 tk. mustár
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

Konyhakész céklákat alufóliába csomagolunk és előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 40-45 percig.Ha kihűlt langyosra, meghámozzuk és centis kockákra vágjuk fel.A paradicsomokat forró vízbe tesszük 2 percre és így könnyedén meghámozzuk és hasonló meretűre daraboljuk.Szintén feldaraboljuk az uborkát, a hagymát pedig felaprózzuk.Ezek után összekeverjük a zöldségeket.Az öntet alapanyagait egy csavaros üvegben jól összerázzuk és a salátával tálaljuk.

Neked ajánljuk