Céklás lencsesaláta

Céklás lencsesaláta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 4 db kis cékla
  • 2 db salottahagyma
  • 1 tk. őrölt tárkony
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. vörösborecet
  • bors

Elkészítés:

A lencsét átmossuk és legalább 2 órát áztatjuk.

A céklákat fóliába csomagolva 50 percig sütjük, 180 fokon.

A lencsét babérlevéllel főzzük, annyi vízben, hogy minimum 2 ujjnyira ellepje.

20-25 perc alatt puhára fő, végül megsózzuk.

A hámozott céklát centisre kockázzuk.

Kikeverjük az olajat, ecetet, tárkonyt, sót, borsot és a céklára öntjük.

A lencsét összeforgatjuk vele, majd az aprított hagymával díszítve készen is van.

Neked ajánljuk