Céklás húsragu lúdgége tésztával

Céklás húsragu lúdgége tésztával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 személynek:
  • 4 cékla
  • 60 dkg pulykacomb
  • 1 póré fehér része
  • 2 szál angolzeller
  • 1 evőkankál rétesliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál őrölt kardamom
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 3 dl húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg mangó (konzerv)
  • 25 dkg nagy lúdgége tészta
  • 4 db cékla
  • 60 dkg pulykacomb
  • 1 db póré fehér része
  • 2 szál angolzeller
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál őrölt kardamom
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 3 dl húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg mangó (konzerv)
  • 25 dkg nagy lúdgége tészta

Elkészítés:

A céklát megmossuk, egészben feltesszük főni. A húst kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra-szeletekre vágjuk.

Réteslisztben megforgatjuk a húst, és a vajon elősütjük. Megszórjuk a kardamommal és a citromhéjjal, felengedjük a fehérborral, hozzáadjuk a zellert és pórét, hozzáöntjük az alaplét és a tejszínt, és lassan puhára pároljuk.

Ha megfőtt, a húsdarabokat csipesz segítségével kiszedjük, a levet átszűrjük (nem kötelező), majd visszatesszük bele a húst, fél decit a mangó levéből.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, kevés olajjal összeforgatjuk. A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, a mangódarabokat is felkockázzuk. A tésztát tányérra tesszük, ráhalmozzuk a húst, és a céklával és a mangóval tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti