Céklás humusz

Céklás humusz

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

3-4 adaghoz:

  • 2 db cékla
  • 1 db konzerv csicseriborsó
  • 1 citrom leve
  • 1tk őrölt római kömény
  • 1-2 teáskanál pörkölt egész római kömény
  • tejföl (vagy joghurt)
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

Az egész római köményt egy teflon serpenyőben, állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpirítjuk. Tányérra öntjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A céklát puhára főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A csicseriborsó levét leszűrjük, majd a céklával, a citromlével, az őrölt római köménnyel, és sóval, őrölt borssal együtt botmixerrel pépesítsük. Ezután egy rövid ideig állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a céklás humusz tetejét megszórjuk a pörkölt római köménnyel, mentalevéllel, és ízlés szerint kanalazzuk rá tejfölt, vagy joghurtot. Kínáljunk hozzá kenyeret vagy péksüteményt.

Hasonló receptek