Céklás gnocchi pulykaraguval

Céklás gnocchi pulykaraguval
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a gnocchihoz:
  • 25 dkg cékla
  • 50 dkg burgonya (szétfövő fajta, pl. Ella)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • kb. 15 dkg liszt
  • a raguhoz:
  • 40 dkg pulykacocombfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál morzsolt tárkony
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 dl tejszín
  • 25 dkg cékla
  • 50 dkg burgonya (szétfövő fajta, pl. Ella)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 40 dkg pulykacocombfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál morzsolt tárkony
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A céklát megmossuk, héjastól, alufóliába csomagolva sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. A krumplit héjastól, egészben megfőzzük.

Míg a zöldségek megpuhulnak, a raguhoz a húst felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Az olajat mélyebb edényben felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a húst, körbepirítjuk, megszórjuk a tárkonnyal, Felöntjük fehérborral, beforraljuk, belekeverjük a mustárt és a tejszínt, ha kell, még sózzuk, borsozzuk, és még néhány percig főzzük. Félretesszük.

A sült céklát még melegen meghámozzuk, lereszeljük, a krumplit meghámozzuk, áttörjük, összekeverjük a kettőt. Összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal, és annyi liszttel, hogy gyúrható, formázható legyen. Rudakat sodrunk belőle és késsel falatnyi darabokra vágjuk.

A gnocchikat bő forró vízben, kis adagokban néhány perc alatt kifőzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Az olívaolajat tálba öntjük, a galuskákkal összeforgatjuk, a raguval frissen tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti