Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A céklát megmossuk, héjastól, alufóliába csomagolva sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. A krumplit héjastól, egészben megfőzzük.
Míg a zöldségek megpuhulnak, a raguhoz a húst felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Az olajat mélyebb edényben felforrósítjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a húst, körbepirítjuk, megszórjuk a tárkonnyal, Felöntjük fehérborral, beforraljuk, belekeverjük a mustárt és a tejszínt, ha kell, még sózzuk, borsozzuk, és még néhány percig főzzük. Félretesszük.
A sült céklát még melegen meghámozzuk, lereszeljük, a krumplit meghámozzuk, áttörjük, összekeverjük a kettőt. Összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal, és annyi liszttel, hogy gyúrható, formázható legyen. Rudakat sodrunk belőle és késsel falatnyi darabokra vágjuk.
A gnocchikat bő forró vízben, kis adagokban néhány perc alatt kifőzzük, amíg feljönnek a víz tetejére. Az olívaolajat tálba öntjük, a galuskákkal összeforgatjuk, a raguval frissen tálaljuk.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti