Céklás csokoládétorta márványos tejszínhabbal

Céklás csokoládétorta márványos tejszínhabbal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 10 szelethez: 
  • 25 dkg kisebb cékla
  • 17,5 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 7,5 dkg kakaópor
  • 22,5 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 2 dl olaj
  • 2,5 dl tejszín (30%-os állati)

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A céklát alufóliába csomagoljuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk, és sajtreszelőn lereszeljük. Levét alaposan kicsavarjuk, megőrizzük.

Kivajazunk, kilisztezünk egy 20 cm átmérőjű kis kapcsos tortaformát. Tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat, azaz a lisztet, a sütőport, a kakaóport és cukrot. A tojásokat felverjük, kézi habverővel beledolgozzuk az olajat és a céklát. Végül összefogatjuk a száraz hozzávalókkal. A formába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

Tálalás előtt a tejszínt kemény habbá verjük, a tortára halmozzuk, és meglocsoljuk a céklalével.

Fotó: Recepttár.hu

Neked ajánljuk