Céklás brownie

Céklás brownie
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 13 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • 3 közepes tojás
  • 1 csipet só
  • 45 dkg cékla
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl napraforgóolaj
  • 13 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • 3 közepes tojás
  • 1 csipet
  • 45 dkg cékla
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl napraforgóolaj

Elkészítés:

A céklát héjában puhára főzzük, majd kihűlni hagyjuk. Miközben hűl, egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport. A csokoládét apróra törjük.

Ha kihűlt a cékla meghámozzuk és lereszeljük. Elkeverjük benne a tojást, a cukrot, az olajat és a csokoládét, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket és csomómentesre kikeverjük.

Vajjal kikent, liszttel meghintett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. 

Megjegyzés:

A receptet P. Zsuzsi küldte be. Köszönjük!