Céklakrémleves petrezselymes vajjal

Céklakrémleves petrezselymes vajjal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 fej cékla
  • 5 szál zöldhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 liter zöldség- vagy csirkeleves, kockából
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál tejföl
  • a tálaláshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy csomag petrezselyem
  • 1 keményre főtt tojás
  • 6 fej cékla
  • 5 szál zöldhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 liter zöldség- vagy csirkeleves, kockából
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy csomag petrezselyem
  • 1 keményre főtt tojás

Elkészítés:

A céklákat megmossuk, és annyi vízben, hogy 2 ujjnyira ellepje, puhára főzzük (forrástól számított kb. 30 perc). A megfőtt céklákat hideg vízzel leöblítjük, a héját lehúzzuk. Figyelem, a kezünket pillanatok alatt megfoghatja az élénk színű cékla! A megtisztított céklát nagyobb gerezdekre vágjuk.

Amíg a cékla fő, a vajat kikeverjük a felaprított petrezselyemmel, és tálalásig a hűtőbe tesszük.

A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és lábosban, a felforrósított olajon üvegesre pároljuk, majd felöntjük a levessel. Turmixgépbe rakjuk a céklát, felöntjük a hagymás zöldséglevessel, és selymesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a citrom levét, a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy utolsót keverünk rajta a turmixszal.

A levest forrón vagy hidegen egyaránt kínálhatjuk. Tálaláskor kis kanálnyi fűszeres vajjal, főtt tojással díszítjük.

Megjegyzés:

RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti