Céklakrémleves

Céklakrémleves
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db cékla (nyers)
  • 1 db burgonya
  • 1 db alma
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 db citrom leve
  • 4 db cékla (nyers)
  • 1 db burgonya
  • 1 db alma
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 db citrom leve

Elkészítés:

Nagyon egészséges, és elképesztően finom!

Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. Egy fazékban felolvasztjuk a kókuszzsírt, és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzákeverjük a kockára vágott zöldségeket és az almát. Megfűszerezzük, majd néhány percig együtt pároljuk őket.

Felöntjük kb. 1 liter vízzel, esetleg zöldségalaplével, és közepes hőfokon puhára főzzük a zöldségeket (kb. 1 óra). A levest botmixerrel pürésítjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!