Cékla téli savanyításra

Cékla téli savanyításra
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 kg cékla
  • 6-7 babérlevél
  • 30 dkg cukor
  • 1 liter 15%-os ecet
  • 10 szem bors
  • fél teáskanál egész kömény
  • 2 csipet só
  • 2 kg cékla
  • 6-7 db babérlevél
  • 30 dkg cukor
  • 1 liter 15%-os ecet
  • 10 szem bors
  • fél teáskanál egész kömény
  • 2 csipet

Elkészítés:

A céklákat megmossuk, meghámozzuk és vastagabb karikákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd babérlevéllel, egész borssal és a köménnyel feltesszük főni. Nem kell teljesen puhára főzni, maradjon egy kicsit roppanós.

Ha megfőtt, még melegen sóval, cukorral és az ecettel ízesítjük a levét és csíramentesre megtisztított üvegekbe töltjük. Szorosan lezárjuk az üvegeket és fejre állítva hagyjuk kihűlni a télire eltett céklát.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!