Hozzávalók:
  • 5 cékla
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej hagyma
  • ételízesítő
  • 2 leveskocka
  • őrölt bors
  • köménymag
  • olívaolaj
  • bors
  • cukor
  • citromlé
  • 5 db cékla
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej hagyma
  • ételízesítő
  • 2 db leveskocka
  • őrölt bors
  • köménymag
  • olívaolaj
  • bors
  • cukor
  • citromlé

Cékla krémleves

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A céklákat egyesével olajozott alufóliába csomagoljuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 50 percre. Ha megpuhultak, meghámozzuk, és feldaraboljuk őket.

Kis olajon hagymát dinsztelünk, felöntjük 1 liter vízzel. Beletesszük a cékladarabokat és a fűszerezzük, összefőzzük. Utána felöntjük a tejszínnel, botmixerrel pépesítjük.

Felöntjük kis vízzel, pár csepp citromlével savanyítjuk, utánízesítjük ha szükséges, és készre főzzük. Levesbetéttel tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti