Cékla burgonyapürével sütve

Cékla burgonyapürével sütve

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 kisebb cékla (40 dkg)
  • 60 dkg burgonya
  • 4 szál zöldhagyma
  • 3 evőkanál margarin
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A céklát alaposan megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és a sütőben 40 percig sütjük (a sütőt nem kacsoljuk ki).

Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kevés sós vízben puhára főzzük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a 1 evőkanálnyi margarinon megfuttatjuk.

A burgonyát leszűrjük, forrón áttörjük, összekeverjük a maradék margarinnal, a tejjel, a megfuttatott hagymával, és sóval, borssal ízesítjük.

A sült céklát megtisztítjuk, a tetejét kicsit levágjuk, és zsiradékkal kikent hőálló tálba tesszük. Ráhalmozzuk a pürét és megszórjuk a sajttal. A sütőt felkapcsoljuk 200 °C-ra, és a céklákat 15-20 perc alatt összesütjük, majd tálaljuk.

Neked ajánljuk