Cantuccini, az olasz keksz

Cantuccini, az olasz keksz

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g finomliszt
  • 3 db tojás
  • 100 g mandula
  • 200 g kristálycukor
  • 8 g sütőpor
  • csipet só
  • fél citrom reszelt héja
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a sót, a tojásokat, a kristálycukrot, a vajat és a citrom reszelt héját. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és egy jól gyúrható tésztát dolgozunk ki vele. Ha ragad, akkor még adhatunk hozzá lisztet.

Amikor elkészült, hozzáadjuk az egész mandulákat és jól beledolgozzuk a tésztába.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát 5 részre osztjuk, rudakat sodrunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Ezután még melegen felszeleteljük és visszatesszük a sütőbe még 10 percre.

Nagyon finom omlós ropogós kekszünk lesz. Sokáig eláll – tárolhatjuk fém dobozban vagy üvegbe is.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk